В кървав мач Кубрат Пулев нокаутира Дину, Тервел спечели 13-а победа

0
539
Край на неприятностите за

В кървав мач Кубрат Пулев нокаутира в 7-ия рунд румънския здравеняк Богдан Дину. Мачът се игра в зала “Хангар” в Коста Меса, Калифорния (САЩ), в която българинът получи подкрепата на повече от 2000 сънародници.

Българинът, който е претендентът за световната титла на Международната боксова федерация (IBF) срещна сериозен отпор, но не остави съмнение в предимството си.

Още в началото на мача Пулев беше окървавен заради тежка аркада, но превъзмогна проблемите. След силни шести и седми рундове той пречупи съперника си. В седмата част българинът три пъти свали в нокдаун Дину и спечели.

Победата е 27-а за Пулев в неговата кариера от 28 професионални сблъсъка. Българинът печели за 14-и път с нокаут, но за пръв път имаше толкова тежка аркада.

Победата приближава Пулев до заветния мач за световната титла срещу Антъни Джошуа. След успеха си през октомври над Хюи Фюри българинът е задължителен претендент и ще получи втори шанс да се бие за пояс, след като преди почти 5 години беше победен от Владимир Кличко.

Победа в своя мач записа и Тервел Пулев, който се би за трети път на американска земя. По-малкият от братята Пулеви взе 13-а победа от 13 срещи на професионалния ринг, но трябваше да мине през много трудности срещу Мич Уилямс.

Пулев не успя да нокаутира съперника си и спечели след съдийско решение. Тримата рефери край ринга дадоха предимство на българина – 59:54, 57:56, 58:55.