В Козлодуй произвеждат ток, но ходят по тъмни улици

0

Жители на Козлодуй организираха протест срещу липсата на улично осветление. Градът остана на тъмно заради увеличените цени на тока. Жителите му обаче смятат, че не е нормално да се намират на шест километра от най-големия производител на ток, атомната електроцентрала, но да търпят подобни ограничения.

„Принуден съм да нося светлоотразителна жилетка. Защото се прибирам от работа и моята цел е моята безопасност, защото виждаме, че няма улично осветление”, заяви един от протестиращите – Росен Попов.

Други заявиха, че се притесняват за децата си, които се прибират по тъмно. Според тях диапазонът за изключване на уличното осветление – от 18 до 22 ч. е лошо избран.

„В град като Козлодуй, който произвежда електроенергия да е тъмно навсякъде? Да не говорим, че това само по себе си е предпоставка за битови инциденти, битова престъпност и така нататък”, заяви Недислав Владимиров.

Много други общини приложиха същата мярка заради невъзможност да си плащат сметките. Големи общини като Пловдив също казаха, че имат проблеми със сметките за ток.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа