В „Леонардо да Винчи“ разговаряха за свободата като ценност в съвременния свят

0

Ученическа кръгла маса на тема „Свободата като ценност“ организира Първо частно средно училище  „Леонардо да Винчи“ в Русе.

В нея участваха 12 седмокласници от учебното заведение, а инициативата се проведе в Зала 1 на Областна администрация – Русе. Ръководител на кръглата маса е д-р Капка Иванова – учител по история. Докладите и презентациите на учениците проследяват пътя на българите по пътя им към извоюване на пълна независимост, като фокусът е поставен върху борбите за национално освобождение.

По време на събитието педагогическият колектив на училището ПЧСУ връчи награда за цялостен принос на основателя на учебното заведение Светлана Харизанова, която и понастоящем е директор на институцията, а също и преподавател по информационни технологии.

Сред гостите на събитието беше заместник областният управител Детелина Ачева. Тя разговаря с учениците и отбеляза, че съвремието, в което живеем ни задължава постоянно да преосмисляме различните аспекти на свободата. Заместник областният управител поздрави учениците за участието им в извънкласната инициатива и им пожела да съхранят ентусиазма си. „Свободата е скъпа и всеки от нас трябва да я отстоява постоянно“, допълни още Ачева.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук