В навечерието на 24 май: „Играорци“ зарадваха читалище в Русенско

0

Над 350 книги дариха на Читалище „Светлина 1927“ в с. Бъзън в навечерието на 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, членовете на Танцова школа „Играорци“ в Русе.

Инициативата е нова и желанието на Богдан Донев, главен художествен ръководител, е тя да стане ежегодна и всяка пролет „Играорци“ да запълват рафтовете на различна библиотека от малките населени места в областта. В началото на месец май той призова членовете на най-голямата общност от любители-танцьори в Русе да подарят книга и така „Играорци“ събраха най-различни четива от всякакви жанрове – детски приказки, стихосбирки, модерна и класическа литература. На гърба на голяма част от кориците дарителите са написали свое послание за празника или бяха споделили крилата мисъл за четенето.

Кметът на с. Бъзън г-жа Василена Цанкова-Борисова благодари за дарението и сподели, че местните жители четат много и редовно идват в читалището, а децата прекарват пълноценно време сред книгите и през лятната ваканция.

„Читалището винаги е било място, което обединява хората и е символ на българските дух и култура. По същия начин и ние – хората, които учим и играем народни танци, заедно и от сърце пазим българщината. И днес го показахме по още един начин. Благодаря всички, които прегърнаха идеята ни и направихме добро“, каза г-н Донев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук