В Николово отбелязаха Националната седмица на четенето

0
В Николово отбелязаха Националната седмица на четенето

Със серия прояви в Николово отбелязаха Националната седмица на четенето, а фондът на библиотеката в местното читалище ”Пробуда-1901 г.” се обогати с нови издания.

Гости на читалището бяха учениците от 1-ви и 2-ри клас към ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий” в селото. Чрез инициативата, учениците, заедно със своите преподаватели г-жа Коцева и г-жа Тодорова, имаха възможност да се запознаят с дейностите на библиотеката и нейните отдели. За някои от тях това бе първо посещение. В заемната на библиотеката, Светла Петрова – библиотекар, проведе беседа по повод четенето. От своя страна, възпитаниците на основното училище се изявиха, като учениците от по-горния клас четоха на по-малките си съученици. Накрая г-жа Тодорова проведе игра-състезание за най-бързо намиране на книга в библиотеката.

Библиотекарката от НЧ ”Пробуда-1901 г.” пък посети децата от ДГ ”Приказен свят” в селото. Тя им прочете приказката „Снежанка”, а те редиха пъзели с любими герои, състезаваха се в различни игри и направиха драматизация по приказката „Дядо вади ряпа”.

Целта на организираните събития е децата да разберат какви са ползите от четенето и от най-ранна детска възраст да се научат да обичат книгите.