Откриха нефт на няколко километра от Тутракан

0

Румънската петролна и газова група OMV Petrom, мажоритарна собственост на австрийската OMV, обяви, че е открила нови запаси на петрол и природен газ, равняващи се на около три четвърти от общото ѝ производство през 2022 г., съобщават медиите в северната ни съседка.

Това е най-голямото откритие на суров петрол, което OMV Petrom е правила от десетилетия насам, и са открити в южна Румъния. Те съдържат над 30 млн. барела нефтен еквивалент (boe) извлекаеми ресурси.

Откритията са в три района, като най-голямото е във Вергулеаса, който е в близост до съществуващото производство. Част от стратегията за проучвания на компанията е да ги извършва в близост до вече съществуваща инфраструктура. В тази зона, която се намира в Олтения, компанията е открила запаси петрол, възлизащи общо на близо 20 млн. барела. То е в непосредствена близост до друга зона, което дава възможност за по-бързото начало на производството. Находището се намира близо до поречието на река Дунав в Южна Румъния и само на няколко километра северно от българският град Тутракан.

Друго откритие е направено в периметъра за проучване на румънския блок „Търговище“, където са открити запаси от петрол за близо 6 млн. барела. Проучвателните дейности са извършени през април т. г.

Третото откритие е в периметъра за проучване на Търгужиу, където са идентифицирани ресурси на природен газ от 7 млн. барела, което се равнява на почти една трета от производството на природен газ в Румъния през 2022 г. Вторият сондаж вече е планиран за следващата година и тече подготовката за свързване.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук