Румъния се покланя пред мощите на света Марина от Каранвърбовския манастир

0

Множество поклонници се стекоха през изминалата нощ в манастира Пантократор край община Дръгънещ-Влашка, окръг Телеорман, се покланят пред мощите на света Марина от Каранвърбовския манастир, съобщава БТА.

Те бяха донесени от Русенският митрополит Наум по молба на епископ Галактион на Александрия и Телеорман.

Митрополит Наум възглави света Литургия, отслужена на открито върху летния олтар, по случай храмовия празник на манастира. В богослужението взеха участие епископ Севастиан на Слатина и Романац, епископ Галактион на Александрия и Телеорман, братството на светата обител, протойерей Кирил Синев, представител на Българска патриаршия в Букурещ и четирима протодякони.

Свещеникът на българите в Румъния протойерей Кирил Синев посети Патриаршеския палат в румънската столица, където от името на митрополит Наум прочете поздравителен адрес към Румънския патриарх Даниил по случай рождения му ден – 22 юли.

„Бихме желали за пореден път да Ви благодарим и за Вашето добро разположение и внимание към българската общност в Букурещ, духовно приютена в Университетския параклис „Св. Николай“ – Гика, както и за полученото от Вас благословение за изграждането на български православен храм в румънската столица“, се казва в посланието до Негово Блаженство.

Митрополит Наум подчертава и обстоятелството, че с благословението на румънския патриарх Даниил много български студенти имат възможност да учат в Православния богословски факултет „Патриарх Юстиниан“ в Букурещ, където получават солидни богословски знания и духовна практика.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук