В Русе рисуват комикс за Гинес

0
1574

komiks_gines15По идея на Стоян Стоянов, основател на Музея на комикса в града, те ще се опитат да нарисуват най-дългия комикс в света. Работата ще продължи до 24 май. Желанието им е до тогава да създадат комикс с дължина 150 м. под надслов „Русе – град на свободния дух“. Вече са готови първите 50 метра от творбата. Те са създадени от децата от ЦДГ „Пролет“, чийто директор е г-н Стоянов. който е и директор на детската градина, и от ученици от ОУ “Тома Кърджиев”. Рисунките са върху ролки от тапети, използвани са различни техники – акварел, колаж, перо, рисунки с флумастери и др.

komiks_gines17Деца и ученици от други детски градини и училища в града също рисуват платна, като ще се организира и работилница за комикси на централния площад в града, за да може в инициативата да се включат повече участници.

komiks_gines12Идеята е комиксът, който ще кандидатства за Гинес, да бъде представен в края на месеца. Тогава предстои да бъде открит и Музеят на комикса, който ще се помещава в сградата на библиотеката. Инициативата е „открита“, в нея може да се включи всеки желаещ, независимо от възрастта и професията му.