В Шумен пак излязоха на протест срещу затварянето на фитнесите

0

Втори протест на собствениците на фитнеси и зали за групови тренировки се проведе в Шумен. Десетки се събраха пред сградата на местното РЗИ, за да изразят отново недоволството си от въведената с решение на местния щаб противоепидемична мярка, по силата на която залите са затворени до края на месеца.

Протестиращите заявиха, че фитнесите не са рискови обекти и поискаха да имат правото да работят при спазване на съответните мерки.

„Фитнесът не се посещава от болни хора, фитнеса се посещава от здрави хора, които са загрижени за своето здраве, аз болни хора във фитнеса не съм виждала“, заяви Гергана Димитрова.

Собственикът на зала Мартин Русанов пък коментира, че сметките си вървят и никой не го интересува дали той работи или не.

„Наемът са тече, токът. Сметките ни дойдоха, тъй като е зимен месец и при условие, че не работим по какъв начин някой ще ни опрости или ще забави? Напротив, имаме точно една седмица да си платим тока“, заяви той.

От Областния щаб отхвърлиха исканията с аргументите, че ситуацията в Шумен е кризисна, броя на заболелите расте, а местната болница е с изчерпан капацитет.

Според собствениците на фитнеси това поредно затваряне може да доведе до масови фалити в сектора, понеже въведено като местна мярка не дава възможност за кандидатстване по различните схеми за подпомагане на бизнеса.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили