В Силистра събират пари за компютри на деца в нужда /ВИДЕО/

0
Снимка: Unsplash
  • Кампания за набиране на средства за закупуване на компютри за деца, които са в риск от отпадане от дистанционното образование се провежда в Силистра. На инициативата откликват много граждани не само от региона, но и от чужбина. От началото на годината десетки деца са получили компютри.

Женско сдружение от Силистра събира средства за закупуване на компютри за деца, които не разполагат с необходимата техника, за да се обучават дистанционно у дома.

„Успяхме да стартираме кампанията като направихме банкова сметка, по която набирахме средства за закупуване на компютри. Интересно е, че за нашия малкия град доста хора се отзоваха. Както от Силистра, имаме обаждания от Гърция, от други населени места“, разказа Христина Георгиева.

От началото на инициативата са раздадени над 30 устройства, децата в нужда в Силистренско са над 100.

Едно от тях е Ивелин, който живее с баба си. Детето е отличен ученик, но никога не е имал свои компютри. Досега е посещавал часовете през мобилен телефон.

„Когато учех с телефона беше по-зле, а сега с монитора ще бъде по лесно и няма да се затрудняват, когато кажа някоя дума да ми забива телефона“, казва той.

Вижте повече във видеото!