Осъдиха двама ветовчани за измама

0

Районният съд в Стара Загора осъди двама ветовчани – 15-годишно момче и 46-годишен мъж за измама чрез използване на профил в социалните мрежи, съобщиха от пресцентъра на съда.

На 15-годишния Н. А. е наложено наказание „пробация“ със задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от една година и шест месеца, с периодичност два пъти седмично, както и задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия срок. 46-годишнияг В. Н. ще изтърпи ефективно наказание от осем месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим на изтърпяване.

Наказанието е за това, че през м. март т.г. заблудили мъж, че ще му продадат каравана. За целта непълнолетният използвал профил в социалните мрежи, в който се представял за жена и предлагал за продажба различни стоки, включително и каравана с продажна цена от 2500 лева. В обявата имало и посочен телефон. Пострадалият мъж се свързал с Н.А. по телефона и му било обяснено, че трябва да преведе капаро в размер на 700 лв. Той превел сумата, която била изтеглена от В.Н.

По същата схема двамата извършили поредица измами в цялата страна, уточняват от съда.

Пред съда двамата признали вината си и сключили споразумение, което е одобреното от Районния съд в Ст. Загора и има последиците на влязла в сила присъда.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук