Вадят всички радари на пътя по Великден

1
2530
555 нарушения

За това предупреждават от МВР. С тях патрулите на КАТ ще се опитат да предотвратят рискови изпреварвания и драстично превишаване на скоростта при очаквания увеличен трафик. За овладяване на скоростта КАТ ще разчита и на стационарните камери, които снимат нарушителите, превишаващи скоростта, и след това им се изпраща електронен фиш.

Паралелно с контрола за скорост, при който на провинилите се на място ще се съставя акт или фиш, от Пътна полиция започват масови проверки за алкохол и неправоспособност. Засилени ще са и проверките за водачи без книжки в малките населени места, тъй като заради липсата на ресурс и по-занижен контрол има опасност младежи без свидетелства да се качат на коли и мотори.

По разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов ще бъде засилен и контрола на превозите на пътници с автобуси и таксита по време на Великденските празници. Инспекторите от ДАИ ще следят за спазването на нормативните изисквания, техническото състояние на превозните средства, правостоящи пътници, както и за издаването на багажни разписки и други нарушения.

1 коментар

  1. Тези,дето сега щели да излязат на пътя,какво работят през останалото време на годината?