Ваканционна еко творителница в Русе

0

Ваканционна еко творителница за любителите на приложното изкуство ще има в Русе през юли и август, съобщават организаторите от „Дунавско сияние“ през най-летните. Творческите ателиета ще се провеждат в Двореца на децата, партньор на арт инициативата. В тях, участниците свободно ще могат да развият своята фантазия, свързана с природата и с нетрадиционни идеи за опазване на околната среда. Арт работилничките са част от големия проекта на сдружението –„Приказният свят на природата-22“, финансиран по Програма Култура“ на Община Русе.
Във ваканционната екотворителница се предвиждат следните три ателиета:
Ателие „Еко бижутер“, което ще се проведе на 30 юли от 10.30 ч.: В него участниците ще създават уникални по своята същност украшения от природни материали – листа, клони, шишарки, жълъди, миди, охлювчета, камъчета и др.
Ателие „Еко фантазия“, което ще се проведе на 31 юли от 10.30 ч.: Същността му е, в създаване на творби от рециклирани материали и претворяване на ненужни вещи в нови използваеми декоративни изделия.
Ателие „Еко художник“, което ще се проведе на 7 август от 10.30 ч.: В него се предвижда участниците да създадат чудновати картини без да се използват четки и бои, а да се „рисува“ само с естествени природни материали –боб, ориз, леща, вълна и…
Водещи обучението в ателиетата ще бъдат: Марияна Георгиева – дизайнер на СНЦ „Дунавско сияние“ и ръководител на Арт работилничка „Играчки-закачки“ и майстор Мария Терзииванова от Ателие за ръчна изработка „Пифчо“.
Участието във „Ваканционната еко творителница“ е безплатно и е с предварително записване на страницата на СНЦ „Дунавско сияние“ или на e-mail : ekg35@abv.bg, или на GSM: 0884286411.
Изработените творби ще имат право да бъдат експонирани на реалната изложба през септември в Галерия Библиотека на РБ „Любен Каравелов“.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук