Ваксинираните българи – без PSR-тестове в Турция

0

Всички ваксинирани български граждани, както и тези, които представят документ за имунитет, издаден от компетентни български власти, вече могат да влизат в Турция без отрицателен PCR тест. Това става ясно от информация, публикувана на сайта на външно министерство.

В текста не се уточнява дали туристите трябва да представят тест от лаборатория за наличие на антитела или път тест за вече прекаран Ковид-19. Както и ако е стар положителен тест какъв е максималният период, през който той е валиден. Ясно е обаче, че ако имате вече направена ваксина с две дози предци минимум 14 дни или доказателство за имунитет, ще можете да ги представите само на сухоземния граничен пункт между Капитан Андреево и Капъкуле.

За останалите пунктове засега остава старият режим с влизане в Турция след задължително представяне на отрицателен PCR тест. Българските граждани, които не са ваксинирани поради възрастта си (под 18 години), ще бъдат освободени от тестване и карантина съгласно горните правила, ако пътуват със семействата си, които имат сертификат за ваксина, се казва още в сайта на външно министерство. За пътуване в Турция все още е необходимо и да си извадите QR код, което се случва след попълване на лични данни и кратка информация да престоя ви в Турция. Той е необходим за свободно движение в страната, както и за посещение на търговски центрове например.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили