Валежите намаляват, остава прохладно 

0

След напоителните валежи вчера, през почивните дни времето ще се успокои. Валежите значително ще намалеят, слънцето ще се покаже, но ще остане прохладно. 

Днес сутринта в районите с валежи ще е мъгливо. Облачността през деня ще е колеблива, по-значителна в централните и източните части на Дунавската равнина, където в ранните часове ще вали. По-късно, в часовете следобед обаче валежи ще има, с по-голяма вероятност в Рило-Родопския масив. Вятър, по-осезаем, ще има в североизтока, а дневните температури ще са в интервала 22-28 градуса с най-високи стойности в Югоизточна България. 

Неделният ден отново ще започне с понижена видимост в някои ниски райони на страната. Облачността ще остане с чести разкъсвания до ранния следобед и повече облаци по-късно. Условия за краткотрайни летни валежи в часовете до вечерта ще има най-вече в Югозападна България. Дневните температури ще се повишат с градус-два и ще се колебаят между 24 и 29 градуса. 

В първите два дни на следващата седмица все още ще са възможни краткотрайни следобедни валежи в Югозападна България, във вторник само на изолирани места. След това почти до края на седмицата ще е преобладаващо слънчево с повишаващи се дневни температури. Към петък-събота термометрите в традиционно горещите точки на страната ще показват над 35 градуса. 

 

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук