„Вълшебната флейта“ препълни русенската опера

0

В постановката на Стефан Донев и под диригентската палка на Ивайло Кринчев, почитателите на оперното изкуство имаха възможността да се насладят на една мистична история, наситена с много хумор, лирика и магични картини.

Премиерата на едно от най-интересните произведения на композитора препълни салона на Русенска опера, в постановката на Стефан Донев и под диригентската палка на Ивайло Кринчев. Симона Кодева се превъплъти като Царицата на нощта, Пламен Бейков – като Зарастро. Папагено и Папагена бяха пресъздадени от Стоян Стоянджов и Гиргина Гиргинова. В ролята на романтичния Тамино бе Александър Баранов, а образът на неговата любима Памина бе интерпретиран от Даниела Караиванова.

„Самият Моцарт определя „Вълшебната флейта“ като най-хубавата си творба. Неговата последна опера е много по-различна от всички останали опери. Главната разлика е в самия смисъл и онази непреходна философия, която оставя трайни следи до наши дни. Целта ни в постановката е да се обърне внимание на историята и тя да бъде представена като фантастична приказка за вечната борба на доброто и злото. Стремил съм се да предам много повече цвят именно във взаимоотношенията на героите, да предам мъдростта на притчата, заложена във „Вълшебната флейта“ по-скоро с проследяването на развитието на самите герои в ситуациите, в които са поставени“, казва преди премиерата режисьорът Стефан Донев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук