Вандали палят кафеавтомати в Русе

0
439
36-годишен русенец

Три опита за подпалване на кафеавтомати са регистрирани през изминалата нощ в Русе, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР.

Сигналът за първия палеж бил регистриран около 1,30 часа на ул. „Гео Милев“ в кв. „Дружба“. Изпратените на място огнеборци и полицаи установили, че в отвора за чашите са били поставени салфетки и други отпадъци. Близо до местопроизшествието униформените установили неуспешен опит да бъде запален и друг автомат за кафе.

Малко по-късно екип пожарникари е изпратен за подобен сигнал и на ул. „Шипка“, до страничния вход на пазара. Там отново са открити салфетки и други отпадъци в отвора за чаши.

Полицията е започнала разследване по случаите. Извършени са огледи на местопроизшествията. Образувани са досъдебни производства. Същевременно са предприети всички необходими действия за обход в районите на инцидентите и на територията на града, но евентуалния извършител или други съмнителни лица не са били установени от полицията. Изяснено е, че автоматите са собственост на различни фирми.  Работата по разследването продължава.