Вандали вилнеят по „Александровска“ и „Тутракан“

1
4925

За това алармира кметът на Русе Пламен Стоилов. По думите му, само през последната седмица монтираните видеокамери са регистрирали няколко случая по ул. „Александровска“ и пл. „Батенберг“. Русенка отскубнала от новозасадените декоративни храсти, за да украси с тях дворната си градинка, посетители на нощните заведения в района на пл. „Хан Кубрат“ пък се „забавлявали“ като изкъртват поставените кошчета за смет и трошат бутилки, или пък запушват водните струи на сухия фонтан.

По бул. „Тутракан“ пък са задигнати поставените нови капаци на отточните шахти, откраднат е и кабел от уличното осветление.

Възстановяването на щетите става с наши, общи пари, подчерта кметът и апелира към всички да бъдат безкомпромисни, ако станат свидетели на подобни нарушения и да сигнализират органите на реда и Общината.

Заснетите през последната седмица кадри н нарушения ще бъдат предадени да МВР допълни градоначалникът. Ефектът обаче, по думите му, ще бъде минимален, тъй като при досегашните случаи  органите на реда не са санкционирали нито един от нарушителите, поради „липса на състав на престъпление“. Затова трябва да се погрижим сами да опазим хубавото, което създаваме, каза още Стоилов и допълни, че общинската администрация ще внесе в Общинския съвет предложение за повишаване размера на глобите, които общинските служители могат да налагат при подобни случаи.

1 коментар

  1. “Органите”на реда няма как да реагират на случайни нарушения защото не решават и обявени проблеми.
    Пример:В петък нямаше ток в района на Кооп.пазар кръстовището беше страшен хаос,толкова ли е трудно да има регулировчици. А се чудите че никой нищо не видял.