Външният министър потвърди, че премиерът е поел ангажимент за отпадане на ветото за РСМ

0

Министърът на външните работи в оставка Теодора Генчовска потвърди, че премиерът Кирил Петков е поел ангажимент пред еврокомисаря по разширяването Оливер Вархей до края на Френското председателство на Съвета на ЕС да падне ветото за започване на преговори на Република Северна Македония за ЕС.

Министър Генчовска бе изслушана в парламента по въпроса с Република Северна Македония (РСМ). Тя отговори на въпрос на Костадин Костадинов, председател на ПГ „Възраждане“, който попита: „Споделил ли е пред вас Вархей това, че на разговора си с Кирил Петков на 17 февруари, Кирил Петков е поел ангажимент да падне ветото до края на Френското председателство, тоест до края на юни тази година?“

Теодора Генчовска отговори утвърдително. Срещата, към която препратихте с комисаря по разширяването, всъщност беше първата ми среща с него. На срещата присъстваха осем души от екипа на МВнР. Както винаги, на всички срещи се изготвя паметна бележка. Тази паметна бележка е открита и потвърждава това, което вие поставихте във вашия въпрос, каза тя.

В изложението на въпроса си Костадинов поздрави Генчовска, че през тези шест месеца, откакто е на поста, е защитавала изключително упорито и последователно българската национална кауза.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук