ВАР помогна на Швеция за успех срещу Република Корея

0
ВАР помогна на Швеция

Системата за видео повторения ВАР помогна на Швеция да победи Република Корея с 1:0 в първия си мач от група „F“ на световното първенство по футбол в Русия. Единственото попадение в двубоя отбеляза Андреас Гранквист в 65-ата минута от дузпа, отсъдена след намесата на системата за видео повторения.

Двата тима не предложиха особено атрактивен футбол, като отново решаваща роля за крайния изход изигра системата за видео повторения. „Трите корони“ бяха по-настоятелни в атака от самото начало, като Маркус Берг направи най-сериозния пропуска през първото полувреме, след като от добра позиция стреля в тялото на вратаря на корейците Хюн Чо.

След почивката шведите продължиха да са по-активни в атака и успяха да стигнат до гол в 65-ата минута, когато капитанът на тима Андреас Гранквист реализира дузпа, отсъдена след консултация на рефера Хоел Акилар с ВАР. В последните минути играчите на Южна Корея натиснаха в търсене на изравнителен гол, но изпуснаха няколко чисти положения и в крайна сметка двубоят завърши 1:0 за Швеция.

По този начин скандинавците и Мексико имат по три точки след първите мачове в група F, докато Германия и Южна Корея нямат точки.

В събота Южна Корея се изправя срещу Мексико, а Швеция среща Германия.