Вариант 15 се падна за матурата по български език

0

Вариант 15 за 41-вия въпрос беше изтеглен тази сутрин в Министерството на образованието и науката (МОН) за държавния зрелостен изпит по български език и литература. По този вариант зрелостниците ще пишат интерпретативно съчинение или есе на матурата, която започва в 8:30 ч.

Тази година няма промяна във формата на теста, който се състои от 22 задачи с избираем отговор, 16 с кратък свободен отговор и две с разширен свободен отговор. Последният 41 въпрос включва есе по зададена тема или интерпретативно съчинение върху една или няколко изучавани художествени творби.

Матурата по български език и литература е от три части. В първата има 23 въпроса със затворен и отворен отговор и трае 60 минути. Втората част е от 17 въпроса, отново за 60 минути. Третата част е 120 минути – тогава зрелостниците трябва да напишат интерпретативно съчинение или есе. На изпитите се пише с черна химикалка.

Началото на матурата е в 8.30 часа, а резултатите ще бъдат обявени до 7 юни. На 20 май ще е вторият задължителен държавен зрелостен изпит и държавният изпит за придобиване на професионална квалификация в 12-и клас.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук