Вариант 2 на националното външно оценяване по математика

0

Вариант 2 беше изтеглен н Министерството на образованието и науката за втория задължителен зрелостен изпит по математика за учениците от 70-и и 10-и клас, който се провежда днес.

За 150 минути седмокласниците трябва да решат 23 задачи. 18 от тях изискват посочване на един верен отговор от четири възможни.

Две задачи са с кратък свободен отговор, а три изискват разширен свободен отговор.

Тестът по математика за десетокласниците има 17 задачи, от които 15 са с избираем отговор, а две с разширен свободен отговор.

Изпитът продължава 90 минути. Резултатът от НВО в 7 клас се използва като балообразуващ елемент при приема на ученици в 8 клас. Според промените в Наредбата за организация на дейностите в училищното образование от тази година учениците подреждат желанията си и в четвърти етап на класиране за прием след 7 клас.

С резултата от НВО десетокласниците от обединените училища кандидатстват за местата от допълнителния план-прием за продължаване на образованието си във втория гимназиален етап. Максималният брой точки на всеки от изпитите е 100, а резултатите ще бъдат обявени до 28 юни.

Резултатите ще бъдат обявени до 28 юни.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук