Върнаха бебето на лекарката от Две могили

0
31
заключено в БМВ бебе

След продължило 2 месеца разследване десетмесечното бебе, което бе оставено само, заключено  в автомобил на паркинг в центъра на Русе, е върнато на майка си

Това съобщиха от отдел „Закрила на детето” към Дирекцията за социално подпомагане. Майката, която е общопрактикуващ лекар, ще се грижи за него, като поведението и действията й ще се наблюдават от социалните работници. Ще се работи с нея за повишаване на родителския капацитет, ще ползва услугите на Центъра за обществена подкрепа в Две могили, за семейно консултиране и подкрепа. На всеки 3 месеца социалните работници ще изготвят доклад за това, доколко и как майката се справя с отглеждането и възпитанието на детето.

Както „Русе нюз“ вече писа, в началото на м. август на паркинга срещу катедралната църква „Света Троица“ граждани чули плачещото в автомобила бебе и сигнализирали на тел. 112. За да бъде извадено се наложи пожарникарите да разбият едно от стъклата на БМВ-то.

При изясняване на случая стана ясно, че детето е на общопрактикуващият лекар в Две могили д-р Таня Попова и че това е вторият случай, при който оставя детето само, заключено в колата. Това послужи като повод за социалните работници да вземат детето от майката и да го настанят в социално заведение до изясняване дали може да отглежда момченцето си. Обяснението на д-р Попова беше, че отишла до Здравната каса да остави документи и се забавила.