Върнаха обвинения за печатане на фалшиви пари в ареста

0

46-годишният Илия Ненов, обвинен, че е печатал фалшиви евро и доларови банкноти на територията на Висшето транспортно училище в столицата, се връща в ареста.

Това постанови Софийския апелативен съд, който отмени наложената от първоинстанционния съд най-лека мярка за неотклонение  – „подписка“.

Съучастничката му Даниела Андонова пък ще е под „домашен арест“.

Причина за обрата е експертиза, изготвена от експерт на БНБ. Тя оборва експертните справки, анализирани от Софийския градски съд, според които фалшивите евро и доларови банкноти са много лоша имитация, за да бъдат възприети като неистински парични знаци.

Експертът на БНБ  оборва и тезата,  че става дума за реквизитни банкноти за сватби и кръщенета, защото тези изработвани от Ненов,  не отговаряли на действащите законовите изисквания. Освен това били със сериийни номера като на  задържани преди година по друго дело голямо количество фалшиви банкноти, пуснати в обръщение.

Именно това, плюс високата обществена опасност от действията на двамата обвиняеми, мотивира тримата апелативни съдии да постановят двете най-тежки мерки за неотклонение. Ненов беше задържан още в съдебната зала, а Андонова – предупредена да не напуска дома си.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа