Възрастните хора настояват за втори коридор за пазаруване

0

Хората над 65-годишна възраст искат още един коридор за пазаруване освен този между 8 и 10 сутринта, определен от Здравното министерство, или сегашният да се измести към обяд.

Според тях, отрязъкът е малък, пенсионерите са трудно подвижни, а някои магазини дори не са отворени по това време. Сериозни проблеми има и в аптеките, на които възрастните хора са най-редовните клиенти. Масово струпване пред аптеките ще затрудни много работата на фармацевтите и не е сигурно, че за 2 часа ще успеят да обслужат всички. Допълнително, до 10 часа на много места все още заявените лекарства не са доставени. Има и много аптеки, които отварят доста след 8 часа.

Много сериозен е проблемът и в малките населени места, където обикновено магазините се зареждат около и след 10,30 ч. А немалка част от населението им е в напреднала възраст.

Възрастните хора припомнят, че за разлика от сега, по време на извънредното положение през пролетта младите не бяха допускани в магазините по времето на “зеления коридор”, но възрастните можеха да пазаруват и по всяко друго време. Това, според тях, е по-добрият вариант. Така ще бъде решен и проблемът с работещите пенсионери, които според сега действащата заповед на практика са лишени от възможността да си напазаруват, тъй като по времето на „зеления“ диапазон са на работа. А те са над 250 хиляди.