„Възраждане“ освиркаха и замеряха със снежни топки Петков на Шипка (видео)

0

Викове, освирквания, призиви за оставка и обиди съпътстваха речта на премиера Кирил Петков на Шипка. Той бе там заедно с председателя на парламента Никола Минчев и други официални лица.

Без представители на Русия и Беларус на официалните тържества за Освобождението

Докато премиерът говореше, събралите се на паметника привърженици на „Възраждане“ започнаха да викат. В един момент към Петков полетяха и снежни топки, което принуди охраната от НСО да застане по-плътно до него.

„Днешният празник е за единство. Не можем да се делим на различни групи българи. И руските воини, и украинските са се били, за да може да имаме свобода, независимост и единение. Всички българи трябва да разберат, че не е време днес за политически лозунги. Време е да кажем „България над всичко!”. Време е да се обърнем към българските идеали. Патриотизмът е когато кажем „България над всичко!”, посочи Петков.

144 години от падането на турския ярем

„Възраждане“, известни с прорурската си ориентираност, са особено активни през последните дни. От партията настояваха България да обяви неутралитет и да не се приемат санкции срещу Русия заради военното нахлуване в Украйна.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили