Вдигат заплатите в МВР с 15% сега. Повече- догодина

0

15% увеличение на заплатите си ще получат сега българските полицаи, а ако има пари догодина- и повече.

Това стана ясно след изявление на премиера Бойко Борисов.

По думите на премиера, той и колегите му „високо ценят работата на българските служители в МВР, затова – 15% увеличение на заплатите. Да, не са 30%, както в някои от другите организации, но първо – там бяха много ниски заплатите, не бяха увеличавани от години. Затова го направихме лятото за тях“.

Борисов припомни, че навсякъде  властта била критикувана, че „децата на заможните родители ще получават и те тези 40 лева надбавки“ и затова предпочели да се върнат на стария вариант.

Борисов го определи като „справедлив и точен и той няма нищо общо с полицаите, нищо общо със служителите на МВР, така че не ги преплитайте двете неща, защото първо – не е честно, второ – не е красиво“, добави премиерът.

Финансовият министър Кирил Ананиев каза,  че необходимият ресурс за увеличаване на работните заплати в системата на МВР  се  осигуряват от преструктуриране на разходите и трансферите по централния бюджет.

Тези изявления идват на фона на днешен голям протест в София на работещите в МВР. Полицаите насотяват за ръст на заплатите им от 30, а не от 15%.

Бъди свободен