Вдигнаха дрон заради фалшив сигнал за откраднати биволи

0

Фалшив сигнал за изчезнали биволи вдигна на крак полицията в Разградско. 57-годишен собственик животновъдна ферма в исперихското село Малък Поровец подал сигнал,

Сигнал за посегателство върху животновъдна ферма в исперихското село Малък Поровец е получен около 8.30 часа на 16 април. 57-годишният собственик уведомил Районното управление в Исперих, че от заградено дворно място в местността „Кантара“ са изчезнали 11 броя биволи. Незабавно били предприети оперативно- издирвателни действия и заградителни мероприятия. Служители на РУ-Исперих и ОДМВР-Разград претърсили гористи и затревени местности. Заради пресечените терени бил използван дрон, за да се огледат околности и по-далечни ниви. След 24-часово разследване се оказало, че няма извършена кражба. Животните се върнали сами, като преди това съборили ограда и преминали извън дворното място.

При проверката се оказало, че те нямат ушни марки и не са регистрирани по законовия ред, поради което ще бъдат сигнализирани компетентните контролни държавни институции. Установено е, че във фермата има общ работник, чийто статут ще бъде проверен от Инспекцията по труда.

Това е втори сигнал от собственика на фермата, който миналата седмица съобщил в полицията, че на 11 април от стопанството са откраднати 15 овце. След хвърлен от полицията 24-часов ресурс за издирване на животните, се оказа, че няма извършена кражба.

Водят се проверки по чл.194, ал.1 от НК.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук