Вдигнаха заплатата на „Бирник №1“

0

Изпълнителният директор на Националната агенция по приходите Галя Димитрова, която нашумя с това, че не прекъсна отпуската си, след като стана ясно, че данните на над 4 милиона българи „са изтекли“ в интернет, ще получава вече по-висока заплата.

Това реши правителството на днешното си заседание, приемайки решение да увеличи основната месечна заплата на изпълнителния директор на приходната агенция.

Според официалната мотивировка, увеличението е свързано с повишаването на разходите за персонал в бюджетните организации за 2021 г. При формиране на основната месечна заплата е отчетен водещият принос на изпълнителния директор на приходната администрация за успешното изпълнение на основните стратегически и оперативни цели на НАП за 2020 г., свързани със събираемостта на приходите, доброволното изпълнение на задълженията и предоставяните електронни услуги.

С промените в Закона за хазарта на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите са възложени допълнителни правомощия и отговорности по прилагането на закона, свързани с осъществяване на държавен надзор в областта на хазарта и свързаните с хазарт дейности, се казва още в съобщението от „Дондуков“ 1.

Най-добрата агенция за подбор на персонал