Вече пътуваме и с електронни билети

0
10 500 карти за електронно таксуване

Билетите за еднократно пътуване на хартиен носител с баркод се издават от водача на превозното средство от фискален принтер и важат за едно пътуване без прекачване.

Електронните карти и билетите, издадени от водача се маркират чрез доближаването им до валидатора, а при успешно таксуване се чува еднократен звуков сигнал и се извежда съобщение в зелен цвят „Картата е таксувана успешно“.

При електронна карта, доближена до валидатора се извежда наличната стойност в картата и възможността за електронен билет, който може да бъде закупен. Пътникът избира една от възможностите чрез натискане на съответното поле върху сензорния дисплей. Картата се доближава отново за извършване на таксуването. При успешно таксуване се чува еднократен звуков сигнал и се извежда съобщение в зелен цвят „Картата е таксувана успешно“. При неуспешно таксуване се чува трикратен звуков сигнал и се извежда съобщение в червен цвят „Картата не беше таксувана“.

Издадените до момента абонаментни карти, които не са с изтекъл срок, продължават да важат.

Контролът в превозните средства се извършва от служебни лица – контрольори, със специални устройства, които проверяват дали в картата има зареден валиден период/стойност, както и дали картата е била таксувана в превозната средство и дали еднократният хартиен билет с баркод е валиден.

Електронното таксуване се реализира по проект „Интегрирана система за градски транспорт на град Русе”, с финансовата подкрепа на Оперативна програма «Регионално развитие» 2007-2013г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Проектът предвижда подобряване на инфраструктурата и модернизиране на обществения градски транспорт.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук