Вечерни „зелени коридори“ днес и в петък в Русе

0

Вечерни „зелени коридор“ за ваксинация срещу COVID-19 ще бъдат разкрити днес и в петък в Университетска болница „Канев“ в Русе.

Това стана ясно от проведена среща между областния управител Борислав Българинов и директорите на лечебните заведения в региона. Имунизационният кабинет ще функционира през двата дни от 18.00 ч. до 23.00 ч., като от болницата апелират за предварително записване на следния телефонен номер: 0879 007 627. Целта е по този начин да бъдат предвидени необходимите количества ваксини. Разбира се няма да се връщат и хора, които не са се записали. Осигурени са достатъчно ваксини, като всеки ще може да направи избор между иРНК и векторна. Прилаганите препарати ще бъдат основно на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“.

Такъв кабинет функционира и в болницата в Бяла. За момента той работи всеки ден, включително събота и неделя също с работно време от 18.00 ч. до 23.00 ч.

В останалите имунизационни кабинети продължават да се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизации, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци. Навсякъде се съблюдава за спазване на противоепидемичните мерки.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили