Вечните хитове на „Щурците“ на „Грийн рок фест“ в Русе

0
649
Вечните хитове на „Щурците“

Вечните хитове на „Щурците“ ще огласят централния площад на Русе в навечерието на първия учебен ден.

Това ще стане по време на заключителния концерт от 11-то издание на „Грийн рок фест“ на 15 септември, съобщиха организаторите от Сдружение „Грийн рок фест“, Фондация „Русе – град на свободния дух“ и Община Русе.

За първи път тази година фестивалът ще се проведе в рамките на 3 дни – от 13-и до 15 септември. Участие са заявили 24 русенски рок групи. Заключителният концерт, на 15 септември, ще бъде на група „Фондацията“ и ще бъде под надслов „75 години Кирил Маричков“. С него ще бъде поставено началото на серия прояви по случай 75-я рожден ден на фронтмена на „Щурците“. Участие в концерта ще вземат още Валди Тотев и Наско от БТР.

Началото на  концертите в тридневната програма ще бъде от 17:30 часа на площад „Свобода“. Всяка група ще има по половин час време за да представи своите авторски парчета. Няма да бъдат забравени и феновете на нови и стари рок кавъри, известни на поколения меломани. Любопитна подробност е, че всеки ден от концертите ще завършва група започваща с буквата „Ф“ – „Фобос“ на 13-ти, „Фаворит“ на 14-ти и „Фондацията“ на 15 –ти.

Организаторите от „Грийн рок фест“ са предвидили и съпътстваща програма. Художникът Оги Балканджиев ще представи своите шаржове с рок звезди от миналото до днес, а младежи ще изрисуват лицата на желаещи, които искат да наподобяват например грима на „Кис“. Входът е свободен за всички любители на разнообразната рок музика.