„Вело Русе“ пусна онлайн карта за велосипедистите

1

Картата е насочена най-вече към начинаещите велосипедисти, затова в нея са описани и препятствията, и трудни за преминаване зони с дупки, нескосени тротоари и прелези.

Онлайн карта с опасните, но и полезни места ориентира колоездачите в града. Тя е „отворена“ и всеки може да я допълни, отбелязвайки полезна информация в нея – ателиета за ремонт на колелета, велосипедни стойки, бензиностанции с компресор за помпане на гуми, прелези, скосявания на тротоари /подстъпи/, чешми и др.

На картата в сайта на Сдружението всеки велосипедист може да намери подробно описание на препятствията и трудните за преминаване места по русенските улици. Те са отбелязани със знак за внимание. Сред тях са дупки, шахти без капак, прелези, липсващи подстъпи и нескосени бордюри, които са риск и за пешеходците. Като най-опасни авторите на картата са посочили бул. „Христо Ботев“, бул. „Родина“, ул. „Стефан Стамболов“, кръстовището на „Борисова“ и „Николаевска“, кейовата стена, кръговите кръстовища и др.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. Аз пък искам ОНЛАИН да кажа:“Не намесвайте тротоарите,като терен за велосипедисти!Те са си за пешеходци!“ Това,че в Русе няма подходащи алеи за велосипедисти,не означава,че разни келеши,ще си карат на зиг-заг колелетата с висока скорост между пешеходците!Стига грешна демокрация,има си и традиция!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук