Веселин Марешки обвинен в нелоялни търговски практики

0
нелоялни търговски практики

Заместник-председателят на Народното събрание и лидер на ПП „Воля“ Веселин Марешки е получил от прокуратурата обвинени в нелоялни търговски практики и агресивно раздаване на листовки.

Това съобщи самият той пред медиите, след като му беше повдигнато обвинението. Марешки е с мярка за неотклонение „Подписка“.

Депутатът отрече да е изкупувал аптечен бизнес чрез оказване на натиск върху аптекари, за каквото е обвинен. По думите му няма свидетелски показания срещу него. Според Марешки, срещу него има политическа репресия, а обвинението му е „начин да държиш някого изкъсо, и да се опитваш да го шантажираш“, както и да се отклони вниманието от казусите с КТБ, НДК, санирането и летище „София“.

Той не обясни кой според него стои зад тази репресия. Марешки допълни, че не знае дали прокуратурата изпълнява политическа поръчка с обвинението му, но то е заради опозиционната работа на депутатите от „Воля“.

Депутатът каза още, че ако управляващата коалиция „не започне да работи в интерес на българската държава и бизнес“, неговата партия ще започне действия за свалянето на правителството.

Говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова заяви, че има свидетелски показания на седмина аптекари срещу Веселин Марешки, както и други доказателства. Тя отрече делото срещу депутата да е било забавяно нарочно и допълни, че прокуратурата е работила по него безпристрастно и според процедурите и правилата в закона. „Прокуратурата няма как да си измисли нещо и да го формулира като обвинение“, каза тя. Утре ще бъдат привлечени като обвиняеми още двама депутати от „Воля“ – Кристина Таскова и Пламен Христов, за престъпления, свързани с това на Веселин Марешки, каза още Арнаудова.

Бъди свободен