Ветерани на МВР получиха поздравления за кръгли годишнини

0
52
Ветерани на МВР

Поздравителни адреси по повод кръглите годишнини, които отбелязват през 2017 г. получиха членове на клуб „Ветерани от МВР” в Русе.

Клубът, който тази година навършва 21 години от създаването си, събра членовете си на среща, на която символично отбелязаха празника. В него членуват трийсет бивши полицейски, като най-възрастният сред тях тази година ще навърши 98 години.

„Тези служители заслужават това внимание, защото те с достойнство изпълниха своя дълг, като служители от министерството на вътрешните работи, а знаем, че това е рискова професия, независимо от коя служба е”, каза почетният председател на клуба Тодор Атанасов. Самият той е с над 30 години стаж в системата на МВР. изразява своята признателност към дълга на колегите си и призова да се помнят техните саможертви.

„Когато преди няколко десетилетия ние бяхме служители на реда, времената бяха по спокойни“, каза още Атанасов. Той разказа, че тогава униформените служители са имали девиз, който гласи „влез във всеки дом, не само там където е престъпния контингент“, хора излезли от затвора, хора които трябва да започнат трудовата си дейност, но и превантивното, което беше тогава да разговаряме в ежедневието с проблемите които има в нашият град.