Виенска Коледа в „Малката Виена“

0

Спектакълът „Коледа във Виена” могат да видят русенци и гостите на града, съобщи организаторът на концерта Иван Кюркчиев, който е и артистичен мениджър на Букурещката опера.

На 20 декември в зала Арена Русе музикантите от австрийския оркестър Johann Strauss Ensemble, водени от Ръсел Макгрекър, който е и първи солист, ще представят за пръв път пред българската публика програма, събрала едни от най-известните произведения на класическата музика. Ръсел Макгрегър свири на цигулка, произведена от Карло Джузепе Тесторе през 1697 г., „по-малката сестра“ на известната виола на Волфганг Амадус Моцарт.

Публиката ще се наслади на част от най-популярните произведения на Йохан Щраус, Моцарт, Хайдн, Бетовен, Шуберт и Дворжак. В програмата публиката ще се наслади още на изпълнения на изпълнения на русенския клуб по спортни танци „Настроение“ с ръководител Иван Деспотов, както и на сопраното Тина Мунтяну, и младия тенор Кристиян Христов.

„Решихме да направим спектакъла така, както музикантите го изнасят и във Виена. Освен музика, за има и танци. Истински бални танци“, каза Иван Кюркчиев.

Началото е в 20 часа, ден по-късно концертът ще бъде изнесен във Варна.

„Оркестърът идва за първи път в България в Русе след серия концерти в Румъния, където от 15 години изнася концерти във всички големи румънски градове.

Билети могат да бъдат закупени от касата на Арена Русе. Директорът на залата Любомир Христов съобщи, че до момента са продадени близо 2000 места, а ВИП масите пред сцената са почти напълно разпродадени.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук