Вина и ракии от русенския регион с високо признание на конкурс в Лас Вегас

0
7
вина и ракии

Високо признание получиха вина и ракии от русенския регион на 75-ото юбилейно издание на най-популярния  конкурс за вина и високоалкохолни напитки WSWA,  който се проведе в Цезар палас хотел и казино в Лас Вегас.

Участие на изложението взеха три от водещите производители на Русенския район – Винарска изба НИСОВО, дестилериите „Винпром Русе“ и Исперих, заедно с американския си партньор Silver State Spirits.

Оценките на 21-членното професионално жури потвърждават професионализма и световното качество на алкохолните продукти с марка Русенски регион.

В   авторитетното изложение The Big Deal – 2018 Wine and Spirits competition винарска изба Нисово изпъкна с осeм сребърни медала от осем представени вина за дегустация.

Дестилерията Винпром Русе спечели два медала. Най-високото отличие – двоен златен медал бе отсъдено за водка  Русе премиум   и  сребърен медал за кайсиева плодова ракия.

Дестилерия Исперих спечели второ място с Перея – отлежала гроздова ракия.

Сред 750-те  участници от 5-те континента  в световната столица на хазарта и развлеченията изложители с име в бранша имаше от Италия, Франция, Испания, САЩ, Чили, Япония, Нова Зеландия и др. За сериозността и значимостта на събитието говори и цената на входните билети – 1000 долара. Така форумът наистина привлича основно професионалисти и ценители на качествения алкохол, дегустатори, сомелиери от цял свят, които искат да се докоснат до най-добрите в момента световни постижения. И сигурно си заслужава, след като над 10 000 са представените тази година продукти – вина, водка, уиски и ракии.

Ето и наградените вина, участвали в конкурса. Винарска изба  Нисово успешно се конкурира с известни новозеландски марки Совиньон блан и Шардоне. Както и с много френски, италиански, чилийски и известни производители от Калифорния и САЩ !!!

 

  1. Риджид Елм Барел Резерва 2016;
  2. Риджид Елм Мускат 2016;
  3. Риджид Елм Шардоне 2016;
  4. Риджид Елм Розе 2016;
  5. Риджид Елм Мавруд 2016;
  6. Хорс Валей Каберне Совиньон 2015;
  7. Хорс Валей Каберне Фран 2015;
  8. Хорс Валей Мерло 2015;