„Винен“ туризъм, местна и унгарска кухня в „Уикенд туризъм“

0

Паралелно с презентирането на производството на местните винопроизводители ще има и презентации на традиционна кухня от региона, както и традиционна унгарска кухня.

Това съобщиха организаторите от Община Русе. Заявки за участие в изложението, което се организира със съдействието на Министерството на туризма и общинска фондация „Русе-град на свободния дух“, са подали 131 фирми от България, Унгария и Румъния. Това е с 6 повече от миналата 2015 г. Русенци и гостите на града ще се запознаят с 69 щанда и 35 занаята. Те ще са разположени във фоайето на Доходното здание и пространството пред него.

Паралелно с изложението ще се проведе и традиционният фестивал на туристическите забавления и анимации. В рамките на изложението на 14 май, събота, ще се проведе и второто издание на парада за ретро автомобили. Пак тогава, в залата на Младежкия дом ще има и открити уроци по аржентинско танго. В рамките на изложението ще бъде представен и филм, посветен на Русе.

Официалното откриване на изложението ще бъде в четвъртък, 12 май, от 12 часа. Откриването ще бъде предавано пряко по БНТ 2.