Вицепрезидентът ще удостои акад. Антон Дончев с почетния плакет на вицепрезидента

0

Един от летописците на нашето време, живият класик на българската литература, авторът на романа на столетието „Време разделно“ академик Антон Дончев днес навършва 90 годишен юбилей.

Вицепрезидентът Илияна Йотова  е патрон на честванията на 90-годишния юбилей на акад. Антон Дончев, съобщават от Президентството. 

По този повод, днес На 14 септември, в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 Илияна Йотова ще удостои акад. Антон Дончев с почетния плакет на вицепрезидента. Плакетът се връчва на акад. Дончев в знак на признание за огромния му принос към развитието на българската култура и духовност и по повод 90-годишния му юбилей, чието честване е под патронажа на вицепрезидента Йотова.

По-късно същия ден, в 18.00 часа в зала 3 на Националния дворец на културата вицепрезидентът ще присъства на празничния концерт-спектакъл по случай 90-годишнината от рождението на академика.

Антон Дончев е роден на днешния ден в Бургас. Автор е на 8 романа, всички от тях класика.

Носител е на Орден „Стара Планина -1 степен“,  Орден “ Св. св. Кирил и Методий“, Държавната награда  „св.Паисий Хилендарски“ и други.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал