Вицепрезидентът: Възкресението на човещината е по-силно от всяка криза

0

Илияна Йотова откри във Варна 20-ия Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми, който за поредна година се провежда под нейния патронаж.

Международният фестивал на червенокръстките и здравни филми е бялата лястовица в свят, който напоследък е в доста тъмни одежди. Фестивалът ни дава светлина и надежда, проповядва стойностните неща в живота – мир, приятелство, любов, състрадание. Показва ни, че възкресението на човешкото е по-силно от всяка криза. С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова откри във Варна 20-ия Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми, който за поредна година се провежда под нейния патронаж. Йотова благодари за всеотдайността на организаторите от Българския червен кръст и Медицински университет – Варна. 27 филма от 15 държави участват в тазгодишната програма.

Фестивалът на червенокръстките и здравни филми показва по-добрата диагноза за нашето общество – не сме загубили човешкото в себе си. И още нещо много важно – имаме отношение към културата, въпреки че за някои днес тя е луксозна политика. Културата и духовността са спасявали българския народ в най-тежките времена“, изтъкна вицепрезидентът.

В приветствието си Илияна Йотова цитира думи на Станислав Стратиев, по чийто сценарий е първият излъчен на фестивала филм „Равновесие“. „В един от своите последни текстове той пише: Поискайте си живота! Не оставяйте други да живеят вместо вас. Да мислят вместо вас. Да решават вместо вас… Да ви казват какво е най-доброто за вас и какво – най-лошото… Какво е България и какво – народ…“, заяви вицепрезидентът.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук