„Витте Аутомотив“ с отличие като „Работодател на годината“ за русенския регион  

1

„Витте Аутомотив“ беше отличена като „Работодател на годината“ за русенския регион от Агенцията по заетостта.

Фирмата е сред технологичните лидери в областта на мехатронните системи за заключване, като непрекъснато инвестира в разработването на иновативни системни решения за ключалки, предни и задни капаци, интериор и седалки. От общо наетите 57 безработни лица на първичния пазар, 17 са устойчиво заети, 3 са продължително безработни, а 11 са безработни младежи до 29 години. Компанията осигурява служебен транспорт и социални придобивки на работещите.

Само преди десетина дни компанията получи сертификат за инвеститор клас „А“ и обяви, че ще инвестира 23 млн. лв. в разширяване на производството си в Русе. В резултат се очаква разкриването на нови 300 работни места. Очаква се разширението да се реализира до 2025 година.

Събитието беше открито от изпълнителния директор на агенцията Смилен Вълов. Той коментира, че през изтеклите 11 месеца ведомството е успяло да помогне на повече от 156 000 души, които са си търсили работа. Той каза, че 2022 г. се отличава и с рекордно ниска безработица – 4,2%. Вълов обърна внимание, че агенцията поставя акцент върху уязвимите групи като хората с уврежданията или младежите. Той посочи още, че 35 000 украински граждани също са получили подкрепа.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

1 коментар

  1. Да служебен но не във всички села и си плащаш пътя а отношението във някоработи като шефове е отвратително и те глобяват постоянно без причина за мен там има много не коректни работи

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук