ВКС решава правомерна ли е оправдателната присъда на кандидат-депутат от Русе

0

Върховният касационен съд ще решава утре правомерна ли е оправдателната присъда, произнесена от Окръжния съд в Русе по делото срещу Венцислав А., който в момента е кандидат за депутат, за хулиганство, закана с убийство и причиняване на лека телесна повреда на общопрактикуващ лекар в с. Ново село.

Делото е образувано по протест срещу присъдата от 01.02.2024 г. по В.Н.О.Х.Д. № 690/2023 г. на Окръжен съд – Русе. С нея магистратите отменят наложената от колегите им от Районен съд – Русе присъда „лишаване от свобода“ за 1 година и 6 месеца и признават Венцислав А. за невиновен и оправдан по обвинението по чл. 325, ал. 5 вр. ал. 2 вр. ал. 1 от НК и за чл. 144, ал. 3 вр. ал. 1 от НК. – непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като на публично място – в кабинет на общопрактикуващ лекар, викал и отправял към него обиди и заплахи.

В протеста е заявено касационното основание по чл. 348, ал. 1, т. 1 от НПК – нарушение на материалния закон. Отправено е искане за отмяна на въззивната присъда и връщане на делото за ново разглеждане от друг състав на Окръжен съд – Русе.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук