Владо Николов: Ако се отвори шанс за Рио и ме потърсят – връщам се!

0
42

„Това каза в Русе дългогодишният капитан на отбора Владимир Николов.

vladimir_nikolov-uchiliste14Тогава има комисия, на която ще се разбере, какво ще се случи с Русия и дали за България ще се отвори още един шанс да се бори за Рио. Ако се отвори такъв, то аз ще направя всичко възможно, за да помогна на отбора. Реално, не очаквам Русия да бъде спряна, това би било политическо решение, не било в интерес на спорта, допълни волейболистът“.

vladimir_nikolov-uchiliste1610″Смятам, че решението за прекратяване на моята състезателна кариера е напълно логично. От друга страна все още ми се играе волейбол и все още се справям добре. Волейболът е парадоксът в България, тъй като все още създава кадри с качества, които да играят в Европа и по света „, заяви Николов и допълни, че ще се ориентира към други дейности, свързани с волейбола, но не и с игра.

Владимир Николов бе в Русе във връзка с даването на официалния старт на волейболното  му училище. Интерес към него проявиха голям брой деца, привлечени ог красотата и динамиката на волейбол. С финансовата помощ на общината месечната такса в Русе ще бъде 20 лева – два пъти по-ниска от тази, която плащат желаещите да участват във волейболната школа в София.

„Идеята е да помогнем на хората, които желаят да играят волейбол. Ако някой реши да продължи професионално, ще има и тази възможност. Това за нас е социален проект и благодаря на община Русе, че застават зад тази идея“, каза Николов.