Влак с амоняк на русенска фирма катастрофира край Пирот (видео)

0
Снимки: Blic.rs

Влак с амоняк на „Булмаркет“ катастрофира край Пирот
Влакова композиция, превозваща амоняк е дерайлирала край сръбския град Пирот, съобщава обществената телевизия в западната ни съседка.
По непотвърдена информация, композицията е на русенската фирма „Булмаркет“. Изтекло е голямо количество газ в атмосферата. 51 души са получили натравяне, седем души са настанени в болница в близкия град Ниш. Обявено е извънредно положение в някои райони на сръбския град.
Според железопътната компания „Сърбия Карго“, която оперирала композицията, инцидентът е станал извън населените райони на Пирот. Затова няма жертви и сериозно пострадали. В засегнатата част на 60-хилядния град е обявено извънредно положение, а властите призоваха жителите да останат в домовете си.
В дерайлиралата композиция е имало 20 вагона-цистерни и поне един от тях е паднал в река Нишава, посочва сръбската обществена телевизия.
Контактът с водата е довел до силна химическа реакция. Властите призовават хората да не излизат поради риск от отравяне. Затворена е магистралата към България.

По информация на българските власти са се обърнали 3 вагона от композицията. При дерайлирането има спукан балон на едната от амонячните цистерни, което е довело до сериозен разлив. От другите два обърнати вагона е имало теч откъм капаците, но той бързо е овладян.
България е предложила помощ за справяне с инцидента. В момента сръбските власти анализират дали има нужда от такава.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук