Властта бе предадена на закрита церемония (видео)

0

Обещанията за прозрачност се оказаха с кратък живот. Служебното правителство прие властта от кабинета на Бойко Борисов на закрита за медиите церемония, а новият премиер Стефан Янев отказа коментар пред журналисти.

След полагането на клетва в президентството Янев и кабинетът му отидоха в министерския съвет на отсрещния тротоар. Там медиите не бяха допуснати и чакаха пред входа на сградата. Самият Янев не се появи. Един по един някои от служебните министри казаха по няколко изречения.

След сдаването на властта в профила на Борисов във фейсбук бе пуснато видео от церемонията.

„Дотук се стигна, след като нашето правителство изкара пълен управленски мандат. И ако политическите партии в новоизбрания парламент имаха вашия кураж и смелост, можеше това правителство да е с редовен парламент, с огромно мнозинство и да вървим напред“, заяви той.

Той подчерта, че Янев бил отличен офицер и дипломат, а президентът Радев е направил прекрасен избор със служебните министри.

„Разбира се, че ще се справим със задачите! Не ви ли вдъхваме доверие? Ревизия на властта, доколкото знам, започнаха да правят в Изпълнителната комисия. Това не е сред нашите задачи. Щом е казал президентът, ще има осветляване, доколкото времето ни позволи”, заяви новият вътрешен министър и вицепремиер Бойко Рашков.

„Отивам на място, където възнамерявам да свърша много. Това, което не беше свършено за 10 години, възнамерявам да свърша за 2 месеца. Първо ще се срещна с представители на партиите, които досега бяха в парламента. Искам да знам какви са техните културни програми. Наистина е амбициозно това, което правим, но се надявам да дадем хубави програми на бъдещите министерства“, каза министърът на културата Велислав Минеков. Той обясни, че се надява по плана за възстановяване за сектор „Култура“ да бъдат отделени коло 50 млн. евро.

Новият просветен министър Николай Денков пък заяви, че няма да има генерална промяна в политиката на МОН.

„Няма да променяме нищо, защото времето е много кратко. Системата трябва да знае, че нещата ще се случват така, както са подготвени“, заяви той.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили