ВМРО и НФСБ в Русе заедно на местните избори

0
ВМРО и НФСБ в Русе

ВМРО и НФСБ в Русе ще се явят заедно на предстоящите на 27 октомври местни избори. Това съобщи пред журналисти депутатът от ВМРО Искрен Веселинов. Днес е било подписано споразумение между местните организации на двете политически партии за създаване на местна коалиция. Та вече е регистрирана в Общинската избирателна комисия под името „Коалиция ВМРО – БНД, НФСБ“.

НФСБ ще има свои представители в листата за общински съветници, като ще подкрепи кандидата на ВМРО за кмет на Русе Галин Григоров, който е и областен управител. В по-големите села на община Русе ВМРО и НФСБ също ще застанат зад единна кандидатура.

По този начин ще бъде обединен патриотичният вот в Русе и ще се работи в синхрон за спечелване на кметското място, както и максимален брой места в Общинския съвет, коментира Веселинов. Той допълни, че продължават номинациите за Гражданската квота в листите за общински съветници, като до момента са получени над 70 предложения.

Съставът на листата ще бъде представен до края на седмицата, като повече от половината от местата в листата ще бъдат за представителите на гражданската квота, каза още Веселинов.