ВМРО: Спирането на процедурата за АМ Русе – В.Търново е предателство 

0

Спирането на готовата процедура за изграждане на първите два лота на магистралата Русе – Велико Търново, десетилетия чакана от русенци, е предателство към надеждите и доверието на избирателите. Това се казва в декларация на русенската организация на ВМРО. 

“Изявлението на министър-председателя в оставка Кирил Петков в подкрепа на това решение подчертава пълното и непростимо неглижиране на проблемите в този рисков пътен участък. Пределно ясно е, че направените заявки за изграждане на нови мостове и тунели за облекчаване на трафика няма да бъдат реализирани. На този фон спирането на вече готова процедура за разрешаване на дългогодишните проблеми по това трасе оставя открита вероятността пътните инциденти с човешки жертви в този участък да продължават.  Изграждането на магистралата е и залог за икономическото развитие на целия регион. Без нея, а и другите възлови инфраструктурни обекти, Северна България ще продължи изоставането си спрямо Южна, а хората ще продължат да бягат в търсене на работа и по-добър живот. 

ВМРО-Русе призовава народните представители от „Продължаваме промяната“, избраните от 19 МИР – Русе Димитър Недялков, Калин Иванов и Рена Стефанова, които също сочеха като приоритет изграждането на този обект, да изберат дали да са верни на обещанията си към русенци или на неадекватния си партиен лидер. Ако е първото, призоваваме ги да напуснат парламентарната група в знак на солидарност с възмущението на нашите съграждани. 

Партии има много, Русе е един!”, пише в декларацията на русенските “воеводи”. 

. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук