Внедряват нов софтуер в над 5 милиона дизелови автомобили

0
нов софтуер

Германските автомобилостроители ще оборудват с нов софтуер над 5 милиона дизелови автомобила, за да намалят вредните им емисии.

Решението бе взето на среща на представители на властите и ръководители на водещи автомобилни концерни в Берлин. Разходите за преоборудването ще бъдат поети от производителите, като не се предвиждат плащания от собствениците. Решението идва като спешна мярка срещу надвисналите локални забрани за движение на дизелови автомобили поради голямото замърсяване на въздуха.

Чрез новия софтуер емисиите на азотен оксид би трябвало да бъдат понижени със средно 25-30 процента. Според научни изследвания с приблизително същия процент може да бъде намалено замърсяването, ако бъдат въведени забрани за движение на дизелови автомобили. Преоборудването ще отнеме максимум един час и няма да окаже влияние върху разхода на гориво.

Съюзът на автомобилната индустрия смята, че така емисиите ще бъдат намалени поне толкова, колкото биха спаднали при евентуални забрани за движение на тези автомобили. Засега не е ясно дали на преоборудване с новия софтуер подлежат само автомобили, регистрирани в Германия. Няма да бъдат преоборудвани по-старите дизелови автомобили от категориите Евро-1 до 4.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили