Водачът на червената листа в Русе не изключва коалиция с „Атака“

0

Това каза в ефира на БНТ водачът на листата на Коалиция за България в Русе Янаки Стоилов. Той обаче не изключи възможността БСП да се коалира с националистите от „Атака“.  „Готови сме да се обединим с всички, които са готови да се обединят около национални цели“, каза Стоилов и уточни, че коалиция с ДПС и „Атака“ и може би други партии, които попаднат в парламента – това също може да бъде възможност.

„За мен би имало само един, подчертано положителен факт в такава странна коалиция (с ДПС и „Атака“) – че БСП може да бъде в центъра на два типа национализъм, в който едновременно да се отрази реалното многообразие в страната и в същото време България да отстоява по-категорично своите позиции в Европейския съюз и в световен план“, казва водачът на русенската листа и допълни, че „може би този вариант не е лош. Въпросът е обаче дали има достатъчно енергия и достатъчно съгласие да бъде осъществен“.

Стоилов каза още, че в БСП очакват по-точни резултати, за да коментират изхода от изборите, но не се говори за отменяне на вота.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук