Водачът на червената листа в Русе не изключва коалиция с „Атака“

0

Това каза в ефира на БНТ водачът на листата на Коалиция за България в Русе Янаки Стоилов. Той обаче не изключи възможността БСП да се коалира с националистите от „Атака“.  „Готови сме да се обединим с всички, които са готови да се обединят около национални цели“, каза Стоилов и уточни, че коалиция с ДПС и „Атака“ и може би други партии, които попаднат в парламента – това също може да бъде възможност.

„За мен би имало само един, подчертано положителен факт в такава странна коалиция (с ДПС и „Атака“) – че БСП може да бъде в центъра на два типа национализъм, в който едновременно да се отрази реалното многообразие в страната и в същото време България да отстоява по-категорично своите позиции в Европейския съюз и в световен план“, казва водачът на русенската листа и допълни, че „може би този вариант не е лош. Въпросът е обаче дали има достатъчно енергия и достатъчно съгласие да бъде осъществен“.

Стоилов каза още, че в БСП очакват по-точни резултати, за да коментират изхода от изборите, но не се говори за отменяне на вота.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук