Водещи хирурзи от България и Европа обсъждат в Русе 3D хирургичната рeалност

0

Над 100 водещи специалисти от България и Европа се включиха в Четвъртата международна конференция по спинална хирургия. Събитието се провежда за първи път в Русе, като то е организирано от лечебни заведения „Медика“, Русенския университет „Ангел Кънчев“, Българската асоциация на спиналните хирурзи и Българската ортопедична и травматологична асоциация.

Акцент на събитието тази година са възстановяването на сагиталния баланс при заболявания на гръбначния стълб при деца и възрастни пациенти.

Особен интерес предизвиква и представянето на нови насоки в 3D хирургичната рeалност, като част от бъдещата роботизирана хирургия. По време на форума ще бъде демонстрирана и нова триизмерна технология, улесняваща хирургичните интервенции на гръбначния стълб. Тя се базира на специални маркери и 3D холограмни модели на костите на пациента за да навигира хирурга да изпълни своя предоперативен план. Събитието цели да предостави на лекарите възможност да обсъдят новостите в тази сложна и високорискова субспециалност на ортопедията и неврохирургията, чрез което да предостави по-съвременно и качествено лечение на пациентите.

Амбицията на УМБАЛ „Медика“ е да стане първата болница в България, където се прилага тази техника, която дава изключителна прецизност при операцията, сподели проф.Станчев, който освен част от „Медика-Русе“ е и председател на Българската асоциацияна спиналните хирурзи. Намеренията на лечебното заведение са то да стане център на спиналната хирургия в Северна България, като се развива вече и като високотехнологичен и иновационен център.

УМБАЛ „Медика“ въвежда все повече високотехнологичната медицина с компютърна техника и виртуална реалност, като в тази област си партнира успешно с Русенския университет, допълни управителят на УМБАЛ „Медика-Русе“ д-р Ивелин Йоцов. Освен в сферата на здравеопазването, където работят заедно с факултет „Обществено здраве и здравни грижи“, сътрудничество има и с инженерите от Русенския университет в 3D технологиите и 3D планирането.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук